Acrylnagels zetten

Acryl is een samenstelling van liquid en poeder. Door een chemische reactie die plaatsvindt tussen de twee vormt het tot een uitharding uiteindelijk.

De uitharding van de acrylnagels is de chemische reactie van polymer (poeder) en de monomer (liquid). Deze mengen zich in elkaar waardoor de moleculen steeds meer bij elkaar komen. wanneer deze helemaal bij elkaar zijn en vast zitten hard het product uit. Het uitharden gaat van binnen nog 48 uur door. 

Ik gebruik in de salon de poeder en liquid van Young Nails. In deze liquid zit het stofje EMA (ethyl methacrylaat), dit is een veilige stof en beschadigd het nagelbed niet. In veel acryl liquids zit het stofje MMA (methyl methacrylaat) dit stofje is erg gevaarlijk, het veroorzaakt allergische reacties en beschadigd de natuurlijke nagels. Dit word helaas veel gebruikt omdat dit product goedkoper is. Maar veel gevaarlijker voor je nagels maar ook voor je gezondheid, deze stof heeft een sterke, misselijk makende geur.

Acrylnagels zetten in stappen

Voordat je acyl nagels gaat zetten moet je de natuurlijke nagel voorbereiden. Dit noemen we ook wel Prep de afkorting van het engelse woord preparation wat voorbereiding betekend. het voorbereiden bestaat uit:

  • mini manicure
  • glans/ olien van de nagel verwijderen
  • oppervlakte nagel reinigen
  • de nagellagen van vocht onttrekken

Acryl voor nagelversteviging of nagel verlenging

Je kan dan de acryl op de natuurlijke nagels aanbrengen als een versteving van de nagel. Ook kan je met acryl de natuurlijke nagel verlengen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een sjabloon. Bij een sjabloon word deze om de vinger geplakt en maak je zelf de nagel en de lengte van acryl en bestaat de nagel uit een geheel stuk. Als de acryl op de nagels is uitgehard, werk je deze af om er een model in te vijlen en overig product weg te vijlen. Eventueel nog een gellak over de nagels te zetten. Als allerlaatste breng je nagelriemolie aan op de nagelriemen.

Je kan alle kanten op met acryl nagels en laten zetten zoals je zelf ze wil hebben. Natuurlijke french, helemaal een kleur of een uitbundige nail art.

 

De nagels worden gemiddeld tussen de 3-4 weken na behandeld dit ligt aan de snelheid van de groei van de nagels. Dit gebeurt om de nagels weer verzorgd eruit te laten zien, de uitgroei van de nagels weer opgevuld word en de klant weer een ander kleurtje, printje of vorm kan kiezen.